Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Sala Núm.3

La Sabata

Sabates=Moda+Disseny+Qualitat+Tradició

Descripció de la sala

Sala Núm.3. La Sabata

Sota aquesta denominació genèrica és potser la sala on més col·leccions de sabates i eines es conserven. El contingut d'aquesta sala pretén donar-nos una idea de l'evolució del calçat, la seua antiguitat, la història.....

El Calçat Antic. Peces originals que recullen l'antiguitat de la forma en què es van confeccionar o es van fabricar al llarg dels diferents períodes històrics.

La Història del Calçat. Un recorregut per la Història de la Humanitat a través de les sabates o calçats emprats en els diferents períodes. Aquest conjunt naturalment està representat per peces que s'han reproduït a partir de gravats, pintures o sabates originals existents en alguna col·lecció o museu del calçat de qualsevol lloc, en enciclopèdies o llibres i *manuelas d'història.

Calçat Autòcton. Conjunt de sabates originals que s'han utilitzat en qualsevol regió o lloc del món.

Sabates amb Història. Pertanyent a personatges relacionats amb l'art, la cultura, l'esport o també personatges que s'han caracteritzat per la seua extraordinària vida, com el Papa Joan XXIII. *Cayetana Duquessa d'Alba, el Rei Pepe Botella, Julio Iglesias, Lola Flores, Antonio *Gala, José Sacristán, Antonio *Gades, Luis Francisco Esplá, Arguiñano, Bisbal, Berlanga, Rafa Nadal, Iker Casillas, etc, etc, etc.

Sabates "Joia". Que van pertànyer a indústries del passat i tant per la faiçó, com per la innovació en disseny o fabricació que va suposar en el seu moment, constitueixen el que hem vingut a dir "Joies del Calçat".

El Calçat i l'Esport. Calçats destinats a la pràctica de l'esport o fins i tot a determinades professions, que són antiguitats superades per les noves tecnologies.

Unes altres coleccciones de sabates de l'antiguitat amb la Sabata Xinesa per a peus de Lotus; el Calçat al Japó; el Calçat Indi pertanyent a les antigues tribus *indis d'Amèrica del Nord; Calçat rural de les Comunitats Autònomes d'Espanya, i un llarg etcètera de miniatures, escultures i altres treballs realitzats amb el tema genèric de la Sabata.

Utensilis i eines. Pertanyents a treballadors que van fer el seu treball amb les tècniques artesanals de l'època.

En aquesta sala també es conserven una sèrie de quadres i fotografies en la secció que anomenem "Personatges de la Indústria del Calçat". Es tracta d'un homenatge que el Museu del Calçat realitza en honor de les persones que van pertànyer a la Indústria del Calçat amb majúscules, des dels diferents oficis i situacions.

Sabates i més sabates

LA SABATA

No et perdes la selecció d'imatges que hem realitzat al llarg de la Sala 3: La Sabata.