Museu del Calçat Jose María Amat Amer

LAURA SÁNCHEZ, MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2021

Laura Sánchez acaba de rebre a la ciutat d'Elda (Alacant) el premi a la dona “Millor Calçada d'Espanya 2021”, succeint a *Ona Carbonell en el càrrec. El guardó ha celebrat el seu 20° Aniversari, coincidint amb el centenari del naixement del cineasta Luís García Berlanga, un dels fundadors del mateix al costat de José Mª *Amat Amer.

 

L'empresària va rebre més de 20 parells de sabates i bosses dissenyades en exclusiva per a ella per les espanyoles *Brenda *Zaro, Gloria Ortiz, *Joni, *Magrit, Pedro García, *Unisa, *Xseni *Greye, Eva Castella, Begoña Cervera, i *Chie *Mihara i la *marroquinera Carmen *Tessa. Es tracta d'un acte tradicional amb 20 anys d'història, durant el qual ella va fer lliurament a la institució d'unes sabates pròpies que s'exposaran des de hui i visitaran durant l'any altres ciutats com a part de les exposicions itinerants que el Museu duu a terme.

Perquè no hi ha una sabata sense la Indústria dels components, no hi ha Millor Calçada sense empreses com a Grup *Cuirtec, Adobats Lajara S.L. , Grup *Indaca, Maestro *Hormero , Obrador *Adhesivos , *Poliflex , Tèxtil-*In ens van oferir una demostració del que millor saben fer, qualitat i tendència.

 

En la gala oficial en el Teatre *Castelar per a recollir l'estatueta i l'agulla amb el símbol de la sabata alada, que l'acrediten oficialment com la dona “Millor Calçada d'Espanya 2021”. Laura va triar un vestit de pedreria de la col·lecció d'Alicia Rueda per al seu estilisme i unes sabates de la signatura Eva Castella, dissenyats especialment per a l'ocasió.

 

La gala, conduïda pels periodistes Flora González (*Mediaset) i *Miki López (Marca) va comptar amb la tradicional cerimònia de mesurament del peu per part de Maestro *Hormero i va reservar un espai per a l'homenatge al cineasta, així com a les 19 guardonades que han precedit a Laura en el càrrec. Amb format dinàmic i innovador, no van faltar les connexions en directe, la interacció amb el públic i la música en viu del reconegut internacionalment Robert Mendoza.

 

A més del suport de les empreses de calçat, les de bosses, les de components i les associacions sectorials, la celebració d'aquesta edició ha sigut possible gràcies al patrocini de BMW-Mòbil *Begar, El Corte Inglés, *Inescop, l'Associació Espanyola de Components de Calçat *AEC i el de la fira sectorial *Futurmoda.

 

 

 

 

 

 

INFORMACIÓ ADDICIONAL

El mes de novembre passat de 2021, el comité de selecció encapçalat per Modest *Lomba, president de l'Associació de Creadors de Moda Espanyola *ACME, va decidir atorgar per unanimitat el guardó a la model. El jurat ha estat compost en aquesta convocatòria pel dissenyador *Hannibal Laguna; *Charo Esquerre, consultora independent de marques de moda i anterior directora de revistes del Grup Zeta; Natalia *Bengoechea, directora de moda de la revista *SMODA; *Josie, estilista en capçaleres com *Harper´s *Bazaar i habitual col·laborador en programes televisius; Antonio Núñez, responsable de vestir a molts dels presentadors del grup *Mediaset España i de seleccionar els estilisme per als reportatges socials de la revista Lectures; Silvia Aguilar, directora de comunicació dels centres d'El Corte Inglés d'Alacant i Elx; i Tamara *Qart, *CEO de la signatura de bosses Carmen *Tessa.

 

El prestigiós distintiu és entregat pel Museu del Calçat cada any des de 1999 i ha destacat amb aquest esment a dones de reconegut prestigi, com *Cayetana *Fitz-James Stuart, Carmen Cervera, María Teresa Campos, Margarita Vargas, Paz Vega, Marta Sánchez, Marta *Hazas o Nieves Álvarez.

Galeria