Museu del Calçat Jose María Amat Amer

8 MARÇ. DONES OBLIDADES. REMEDIOS PAIA

El Museu del Calçat va ser l'escenari en el qual, un any més, s'ha retut homenatge a les empresàries del calçat, en este cas de la indústria auxiliar, en la persona de Remedios Payá de la firma Manuel González Vera.

Són un grup de dones que durant la seua trajectòria professional van ocupar llocs i van emprendre accions que estaven relegades als homes. Posar en marxa empreses, ocupar-se d'elles, practicar sense conciliació la doble jornada laboral...i tot sense el reconeixement d'una societat en la qual prevalien els drets dels homes casats, alguna cosa que es va anar diluint a partir de l'any 1975. 


Com en ocasions anteriors l'activitat va ser a càrrec dels seus impulsors ; Associació Cultural Aules d'Elda *ACAE, La Tertúlia Associació Cultural d'Elda i Petrer i el Museu del Calçat . En esta edició Seu Universitària d'Elda UA participava com a col·laboradora.

Familiars de l'homenatjada van tindre protagonisme a l'hora de realitzar un perfil sobre Remedios i un recorregut vital sobre la seua trajectòria personal i professional. Un emotiu acte en el qual va participar un dels seus fills, Pepe, la seua neta Natalia i el seu net José Augusto.

Durant este temps es va poder contemplar a l'artista David *Gorrión pintar en directe el retrat de Remedios que passa a formar part, al costat dels quatre anteriors, de la galeria d'emprenedors del calçat.


En l'acte van ser presents la presidenta de *ACAE i conductora de l'acte, Concha Maestre, Juan Vera en representació de la Tertúlia, la directora del Museu, *Loles Esteve i el regidor de Relacions amb les Universitats, Enrique *Quilez.

Galeria d'imatges