Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Ultimes notícies

BLOG DEL MUSEU

Regles de disseny per a una botiga de sabates

Regles de disseny per a una botiga de sabates

25 2021

 

Ens crida l'atenció un article publicat en la revista russa *shoes *report i signat per Marina *Polkovnikova que és experta visual marxandatge, amb experiència en disseny d'aparadors i espais comercials i ponent del programa de negocis de l'exposició Euro *Shoes *Premiere *Collection, que és la gran oferta del mercat rus de calçats per a tothom.

Aqueixa "Exposició Internacional de Calçat col·lecció premier euro" s'està celebrant aquests dies a Moscou.

Per a plantejar amb èxit una bona botiga de venda de sabates, han de seguir-se una sèrie de paràmetres que rendibilitzen la inversió i siguen atractius al client.

 

                                        

Segons *Polkovnikova hi ha molts punts que tocar per a una excel·lent posada en escena, però els més atractius i importants serien:

En primer lloc una decidida atenció a la zonificació de botigues, és a dir, una bona planificació dels serveis que han de tindre qualsevol espai comercial per a venda de sabates de qualitat.

La segona regla seria la integració i col·locació dels equips comercials. El que cridaríem superfícies a ocupar per cadascun dels serveis previstos a la botiga: àrea d'exposició; situació de caixa; tipus i classes de prestatges per a una determinada sabata etc.; zona de clients i espai comercial pròpiament.

Com a tercera premissa un bon disseny de l'interior amb especial atenció a la il·luminació de tots els espais.

És molt important que la sabata reba la llum adequada per a captar l'atenció del client, tractant de no il·luminar per igual les zones genèriques de la botiga i valorar els tipus de llum; càlides, fredes; brillants o tènues. així mateix no abusar dels espills i tractar que en ells es reflectisquen les imatges completes del que es pretén vendre.

Com a exemple, l'ample mínim d'un espill en una sabateria és de 55-60 cm, per la qual cosa una persona encaixa completament en el reflex, tant en ample com en altura completa.

Finalment la decoració de la façana i els seus rètols és de summa importància, perquè serà la primera valoració òptica que reba el client abans de traspassar el llindar.

                                          

En funció de la importància de la façana i el seu entorn (decoració d'aparadors, imatge de marca o rètols), el comprador potencial es decidirà a penetrar a la botiga i buscar la qualitat i el tipus de calçat més apropiat.

J.M.A.