Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Ultimes notícies

BLOG DEL MUSEU

"Conservar el que *teneis"

28 2020

"Conservar el que *teneis". Una frase que dita en qualsevol lloc no sembla tindre la importància que tanca.

No és la primera vegada que persones que han visitat el nostre Museu del Calçat enalteixen el contingut i el ponderen per damunt de molts altres.

Però en aquesta ocasió va ser una mica diferent. Em trobava amb un grup de professionals de la cultura i dels museus, però també hi havia entre ells persones que entenien de la sabata i de l'ofici de sabater en general.

Després de posar sobre la taula algunes idees per a elevar el nivell cultural del nostre entorn, passem a parlar de museus que conserven el grandiós poder de la indústria que representen.

Naturalment va sorgir de manera immediata el Museu del Calçat d'Elda com un exemple a seguir, i una important ratificació d'una indústria d'elit en el panorama internacional.

Això succeïa a molts centenars de quilòmetres de la nostra seu i amb la presència d'eminents professionals. Les paraules, en aquesta ocasió, no se les va emportar el vent.

Quan estàs lluny de casa, quan s'aprofundeix en idees per a afermar projectes, quan es parla sense les possibles maneres que a vegades imposa la proximitat o la natural cortesia per estar en una institució a la qual desitges agradar, sentir que es valora el museu que tenim com una joia que hem de conservar, no són paraules ermes i mancades de sentit.

Vaig prometre escriure sobre aquest tema i transmetre els meus sentiments de *orgillo i satisfacció en genera, a la indústria del calçat espanyol, però també a la nostra ciutat d'Elda i com no pot ser d'una altra forma, a l'adreça del centre i als treballadors, d'abans i d'ara, que fan possible cada dia posar un gra més d'aquesta interminable arena que conformen la cultura dels pobles.

Estic orgullosos del que hem fet entre tots, però potser molt més pels somnis i projectes que, per poc que ens faciliten les coses, serem capaces de fer en el futur.

Espanya té un Museu del Calçat més que notable i Elda un senyal d'identitat que entronca amb la seua indústria passada, present i futura. No baixem la guàrdia.

 "Conservar el que *teneis" és un clar advertiment a la conservació del nostre patrimoni industrial.

J.M.A.