Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Ultimes notícies

BLOG DEL MUSEU

CONEIX EL CALÇAT I EL SEU MUSEU EN EL LLIBRE

CONEIX EL CALÇAT I EL SEU MUSEU EN EL LLIBRE "L'APASSIONANT HISTÒRIA DEL CALÇAT"

25 2021

L'apassionant Història del Calçat és un relat il·lustrat que descriu un dels complements més importants i a través de la història de la humanitat, de l'ús i els costums. En aquesta ocasió ho realitzem de la mà del recorregut per les sales del Museu del Calçat d'Elda. Descobrint no sols la història de la sabata sinó també la història del disseny, de la tecnologia per a fabricar el calçat i altres aspectes nous i únics que ofereix aquest important museu.

L'evolució del calçat en el món es produeix en termes molt similars d'uns continents a uns altres. A Espanya es crea també aquesta important indústria partint de l'artesania i dels sabaters a mesura. La importància de la gran indústria de maquinària *USMC va revolucionar la indústria sabatera.

En les pàgines d'aquest llibre descobrirem el desenvolupament i transformació de les màquines de cosir, així com l'evolució de la resta de màquines per a fabricar calçats. També el desenvolupament i treball de la forma de fusta, amb un conjunt de maquinària per a la fabricació de la forma úniques en el món, aportada per la indústria més antiga de fabricació de formes a Espanya en la tercera part del segle XIX.

La història del calçat es descriu gràficament per mitjà de reproduccions de sabates de totes les èpoques i estils i en paral·lel amb la història dels costums de l'ésser humà fins als nostres dies.

"Sabates amb Història" ens mostra els calçats de personatges que han sobreeixit en el mut de la cultura, les arts o l'esport, entre altres.

Sabates corresponents a l'evolució dels costums en els Continents: Africà, Asiàtic, Americà, Australià i Europeu. Tradicions que tenen reflex en el calçat (la Xina, el Japó, l'Índia, entre molts altres països en tots els Continents).

"El Calçat en l'esport" ens mostra també l'increïble desenvolupament de la sabata esportiva fins als nostres dies. Calçat professional, militar o per a treballs especials completaran aquesta interessant secció.

La col·lecció de sabates que van calçar les dones que van ser guardonades amb el premi a la "Dona Millor Calçada d'Espanya" ens mostra les sabates que van vestir els peus de dones que van lluir la moda del calçat, un premi que s'atorga cada any des de 1999.

Unes increïbles col·leccions de sabates que "van deixar petjada" donen testimoniatge de la forma en què es confeccionaven sabates molt belles fets a mà i emprant els utensilis bàsics dels "sabaters de cadira".

El disseny en el calçat està present a través de dissenyadors de reconegut prestigi mundial, on s'observa les diferents èpoques i estils del moment.

Sabates premiades en concursos internacionals.

El premi "Llapis d'Or" on s'aprecia l'agressiva capacitat dels joves dissenyadors internacionals i les sabates i les maquetes dels quals premiades daten des de l'any 1984 fins al moment actual.

"La sabata i la seua evolució" es mostren les variacions de la moda des dels últims segles: l'aparició del taló d'agulla o les plataformes per a homes i dones, són algun dels exemples, a més de la proliferació de nous materials que van influint en aqueixa moda canviant.

Sabates per a màscares realitzats amb calçats reciclats. Miniatures en calçat i tallat de formes, són part de les múltiples variants que conformen la història de la moda i del calçat.

Amb la història dels "Gremis Sabaters a Europa" coneixerem els privilegis amb què van ser distingits les agrupacions sabateres del vell continent.

Pantògrafs, mesuradors, obres d'art relacionades amb el calçat, són algunes de les seccions que completen aquest recorregut per la Història del Calçat.

L'apassionant Història del Calçat com es presenta en aquest llibre, inclou centenars de fotografies a color que recreen diferents èpoques i estils, per a acostar-nos a un món de contrastos en el calçat del qual, per la bellesa dels dissenys, és molt difícil abstraure's. Una font d'inspiració per a creadors.

 

A la venda en la recepció del Museu per 24 €; o sol·licitar enviament en info@museocalzado.com // 965383021 al preu de 24 € + 5 € de ports.