Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Ultimes notícies

BLOG DEL MUSEU

BALANÇ FIRA MICAM PER FICE

BALANÇ FIRA MICAM PER FICE

22 2024

La Fira del Calçat de Milà, un dels esdeveniments més importants del sector a nivell mundial, conclou hui per a les firmes espanyoles, els qui han superat les expectatives inicials malgrat la complicada situació que travessa el sector degut a la caiguda del consum i, per tant, de les exportacions. Dificultats a les quals se sumen les últimes mesures laborals, com la falta de flexibilitat i les estrictes inspeccions entorn de la figura dels fixos discontinus, així com la denunciada reducció de la jornada laboral, factors que incidixen en un increment dels costos laborals i la pèrdua de competitivitat.

Amb la participació activa de 100 expositors i una destacada presència de 123 marques espanyoles, l'esdeveniment ha demostrat la vitalitat i la resiliència del sector en un context marcat per desafiaments significatius.

La presidenta de la Federació d'Indústries del Calçat d'Espanya (FICE), Rosana Perán, ha oferit un balanç de la fira i ha parlat sobre les perspectives del sector. "Vull destacar el compromís i la determinació dels empresaris del calçat espanyol per a enfrontar els desafiaments actuals. Si bé les expectatives inicials eren modestes a causa de les difícils condicions que enfronta la nostra indústria, cal posar en valor que hem superat eixes expectatives", ha afirmat *Perán.

La caiguda del consum i altres factors externs han generat incertesa en el sector del calçat, plantejant desafiaments a nivell empresarial. En este sentit, ha emfatitzat la necessitat d'aconseguir una estabilitat política i legislativa per a garantir un entorn propici per al creixement i la innovació en la indústria del calçat espanyol. "Necessitem estabilitat política i legislativa per a poder planificar les nostres estratègies a llarg termini i garantir l'èxit continu de les nostres empreses", ha subratllat.

Durant la fira, s'han presentat les últimes tendències i novetats quant a col·leccions d'hivern 2024, destacant la innovació en materials, la sostenibilitat i la digitalització en la producció.

"La Fira del Calçat de Milà és un aparador crucial per a mostrar no sols les nostres noves col·leccions, sinó també el nostre compromís amb la innovació i la qualitat", ha agregat la presidenta de FICE.

Quant a les tendències per a la pròxima temporada d'hivern, s'observa un retorn a la sabata baixa i la presència de colors com el verda oliva, reflectint la versatilitat i la diversitat de la moda espanyola.

"És important destacar que esta fira és la més important a Europa per al sector del calçat, ja que s'ha consolidat al llarg de diversos anys. Ací, no sols exhibim les nostres noves col·leccions, sinó que també vam mostrar les xicotetes transformacions que realitzem en termes de sostenibilitat, com l'ús de nous materials, i comuniquem les noves metodologies de treball en la producció, inclosa la digitalització. Sempre estem adoptant noves tecnologies, però sempre posem a les persones en el centre de tot el nostre procés", ha comentat *Perán.

"És cert que cada vegada que venim a esta fira, ho fem amb una certa incertesa. Cada fira, cada col·lecció és una experiència nova i emocionant. Malgrat eixa incertesa, la qual cosa mai falta és la il·lusió i la passió amb la qual creguem els nostres productes, el compromís amb el nostre treball diari en les empreses. Som ací una vegada més per a mostrar el millor de nosaltres", ha afegit.

"En resum, la Fira del Calçat de Milà ha demostrat una vegada més ser un esdeveniment fonamental per al sector, proporcionant una plataforma per a l'intercanvi d'idees, l'exhibició de productes i l'enfortiment de relacions comercials internacionals. Malgrat els desafiaments, la indústria del calçat espanyol continua demostrant la seua capacitat d'adaptació i el seu compromís amb l'excel·lència”, ha conclòs la presidenta de FICE.