Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Ultimes notícies

BLOG DEL MUSEU

ACME IMPULSA EL MANIFEST DE LA MODA D'AUTOR ESPANYOLA

ACME IMPULSA EL MANIFEST DE LA MODA D'AUTOR ESPANYOLA

24 2020

L'Associació Creadors de Moda d'Espanya (*ACME), que aglutina a 74 de les principals signatures de moda del país impulsa aquest manifest que uneix a tota la comunitat de la moda espanyola amb l'objectiu de visibilitzar els valors del disseny de moda d'autor Made in Spain.

Legitimitat històrica, llegat cultural, altes artesanies, creativitat, mà d'obra qualificada, sostenibilitat i compromís, amb els oficis i amb l'entorn, són algunes dels valors inherents a la moda espanyola d'autor que es reivindiquen en aquest manifest.

La Comunitat de la moda espanyola d'autor busca d'aquesta manera posar de manifest l'excel·lència del seu treball, així com recuperar la confiança del consumidor. Com comprem i què comprem són factors clau per a poder generar un canvi que ajude a mantindre viva una indústria de gran rellevància, que genera riquesa i preserva el nostre patrimoni cultural.

La moda d'autor espanyola mostra, a més, amb aquest manifest, la seua contribució a conscienciar a la societat de l'autèntica vàlua del nostre: el fet a Espanya, la indústria local, el capital humà darrere de cada empresa i els oficis.

Si alguna cosa ens ha ensenyat la situació actual i la crisi derivada de la *COVID-19 és la necessitat d'apostar per un món més amable i respectuós. Ara, més que mai, tenim la necessitat com a sector de traure a relluir tot l'entramat que s'amaga darrere de cadascuna de les creacions dels dissenyadors espanyols.

Espanya és un dels pocs països europeus que conserva un important teixit artesanal compost de petites i mitjanes empreses que acumulen el coneixement de moltes generacions d'artesans. El sector de la moda d'autor treballa mà a mà amb ells, garantint que no es perden els oficis, que aqueixa indústria artesanal es mantinga viva i adquirisca un nou valor en ple segle XXI, creant un concepte únic d'artesania contemporània.

Aquest manifest naix per a comptar, dins i fora d'Espanya, la gran capacitat i els valors de la moda d'autor espanyola. És el moment que institucions, mitjans de comunicació i consumidors siguen conscients d'aquesta realitat i miren cap a un sector d'excepcional valor. És temps de construir en equip i creure en els valors de la nostra indústria, per a fer-la créixer i reivindicar el paper d'Espanya com a banderera del moviment *Slow *Fashion a nivell internacional.

El Manifest de la Moda d'Autor Espanyola sorgeix com a continuació de la iniciativa Madrid és Moda, un projecte impulsat per *ACME amb el suport de la plataforma Madrid Capital de Moda i el suport del Fòrum d'Empreses per Madrid, amb l'objectiu de revitalitzar el comerç de la moda espanyola d'autor i acostar el treball dels creatius i artesans del sector al públic final.