Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut

Museu del Calçat "Jose María

Amat Amer"

 

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector del Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies a l'árduo treball d'incomptables persones per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

El Museu se situa a Elda, a causa de la seua tradició històrica en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional i a més va ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins).

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conèixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita, coneix-nos en aquest  VIDEO

Molt a oferir

SALES DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat és passejar per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, per l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Mes informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COLABORADORS

Les Entitats Col·laboradores ajuden al fet que, aquest Museu, guanye visibilitat aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?

Vull ser entitad col.laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

Vine't el 18 de maig a conéixer els oficis de la Indústria del Calçat!. Entrada Lliure

Veure esdeveniment complet

Tanquem el dilluns 13 i dimarts 14 de maig de 2024 per a realitzar labors de conservació i manteniment

Veure esdeveniment complet

Un any més col·laborem amb la Comparsa Hosts del Cadi en la 43 Edició del Concurs Minicuadros Hosts del Cadi.

Veure esdeveniment complet

Blog

ÚLTIMES NOTICIES

Informa't de tot el que passa en el teu Museu. Actualitzem aquesta secció amb les notícies més capdavanteres del sector, i novetats del Museu del Calçat.

No te les pots perdre!

SEMINARI WEB DE FICE SOBRE PERTE ECONOMIA CIRCULAR
08 2024

FICE celebra un seminari web per a informar les empreses sobre les ajudes a l'impuls de l'economia circular en la indústria del calçat

En este esdeveniment s'han presentat els detalls de la convocatòria, així com els requisits i criteris de selecció per a accedir a les subvencions

Des de la patronal sabatera advertixen que la llei Crea i Creix limita l'accés de les seues PIMES a estes ajudes, ja que intervé en les relacions entre les empreses condicionant la llibertat negociadora de les firmes en un mercat global en el qual no es donen estes limitacions

25 ANIVERSARI MUSEU DEL CALÇAT
01 2024

Museu del Calçat complix 25 anys en el seu format actual.
9125 dies deixant empremta en la Societat i en la Cultura amb Sabates i Maquinària, Documentació per a Història, Inspiració de noves Col·leccions, espais per a noves expressions artístiques.

Celebra amb nosaltres divendres que ve 1 de març a les 19:30h que #*TodosSomosMuseodelCalzado amb vi de Tarima gentilesa de Distribucions Valero, amenitzat amb música de Tocapop.

T'esperem!

BALANÇ FIRA MICAM PER FICE
22 2024

El calçat espanyol mostra la seua resiliència en la fira de Milà superant expectatives i reclamant estabilitat política i legislativa

- La presidenta de la Federació d'Indústries del Calçat d'Espanya (FICE), Rosana Perán, destaca el compromís i la determinació dels empresaris espanyols per a enfrontar la complicada situació del sector per la caiguda del consum

- La màxima exponent de la patronal sabatera reclama al Govern estabilitat per a poder planificar estratègies a llarg termini i garantir l'èxit de continu de les empreses