Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut al

MUSEU DEL CALÇAT
"JOSE MARÍA AMAT AMER"

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies al árduo treball d'incomptables persones que van passar desenes d'anys insistint en la necessiteu d'una institució d'aquest tipus, per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

Després de ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins), Elda és la localitat adequada per a ser ubicació d'aquest Museu, a causa de la seua tradició d'incalculable valor històric en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conéixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita, coneix-nos en aquest VÍDEO

Molt a oferir

SALAS DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat suposa un agradable passeig per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Més informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COL·LABORADORS

Les Entitats Col·laboradores són, a més d'un referent en el seu sector corresponent, són les que permeten que aquest Museu tinga viabilitat econòmica aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?
 

Vull ser entitat col·laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

  • 27 de de 2023

Un any més col·laborem amb la Comparsa Hosts del Cadi en la 43 Edició del Concurs Minicuadros Hosts del Cadi.

Veure esdeveniment complet

Més de 70 representants del món de la fotografia, el cinema, les lletres, el periodisme, la sociologia, l'esport i fins i tot la judicatura col·laboren en 29 mirades, una exposició a favor de dona afganesa.

Entre les fotografies destaca la participació de Vicente Esteban.

Fins al 26 de febrer en Hall Museu del Calçat.

Veure esdeveniment complet

Acte clausura de l'exposició 29 Mirades Afganeses.

Dilluns 26 de febrer a les 20:00h

Veure esdeveniment complet

Un any més Museu del Calçat i Junta Central de Moros i Cristians d'Elda col·laboren per a engrandir el calçat com a exponent d'una indústria.

Fins a febrer 2025 les sabates exposades en les vitrines de Calçat Fester seran els dels Capitans i Bandereres, tant adults com infantils, de les passades festes 2023, representant així no sols als seus Comparses, a la Festa, i a la Indústria del Calçat.

Divendres 23 de febrer a les 20.00 h.

Veure esdeveniment complet

Blog

ÚLTIMES NOTÍCIES

Roman informat en tot moment de les últimes novetats en el món del sector Zapatero, així com en totes les notícies d'Actualitat general seleccionades per nosaltres. 

BALANÇ FIRA MICAM PER FICE
22 2024

El calçat espanyol mostra la seua resiliència en la fira de Milà superant expectatives i reclamant estabilitat política i legislativa

- La presidenta de la Federació d'Indústries del Calçat d'Espanya (FICE), Rosana Perán, destaca el compromís i la determinació dels empresaris espanyols per a enfrontar la complicada situació del sector per la caiguda del consum

- La màxima exponent de la patronal sabatera reclama al Govern estabilitat per a poder planificar estratègies a llarg termini i garantir l'èxit de continu de les empreses

MUSEU DEL CALÇAT EN FITUR 2024
28 2024


Visita'ns en estand de Comunitat Valenciana en FITUR del 24 al 28 de gener de 2024 a Madrid, en el recinte firal de Ifema. Pavelló 7 Estand 7B05.

MUSEU DEL CALÇAT GUARDONAT EN NIT Q 2024
25 2024

Museu del Calçat renova la certificació Q de Qualitat Turística en Museus, atorgat pel ICTE Institut per a la Qualitat Turística Espanyola.