Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut al

MUSEU DEL CALÇAT
"JOSE MARÍA AMAT AMER"

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies al árduo treball d'incomptables persones que van passar desenes d'anys insistint en la necessiteu d'una institució d'aquest tipus, per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

Després de ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins), Elda és la localitat adequada per a ser ubicació d'aquest Museu, a causa de la seua tradició d'incalculable valor històric en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conéixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita prem:.

Molt a oferir

SALAS DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat suposa un agradable passeig per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Més informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COL·LABORADORS

Les Entitats Col·laboradores són, a més d'un referent en el seu sector corresponent, són les que permeten que aquest Museu tinga viabilitat econòmica aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?
 

Vull ser entitat col·laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

  • 11 de de 2022

En col·laboració amb Flip *Flop College i Aquora Business Education, oferim un programa de Gestió d'Empreses de Moda ONLINE.

  • 09 de de 2022

Dins de l'extens programa d'activitats “Novelda Modernista” s'inclou una exposició de Sabates del Museu del Calçat, de l'època compresa entre 1890 i 1930.

Des de 22 d'octubre 2021 a 15 gener 2022, en el Centre Cultural Gómez-Tortosa de Novelda, s'exposen 50 sabates pertanyents a la col·lecció de Museu del Calçat d'Elda.

Veure esdeveniment complet

Ja a la venda en recepció de Museu del Calçat al preu de 15 €.

Veure esdeveniment complet

Magnífica exposició de “enginyeria artesanal i/o artística”, un treball net, polit, metòdic, de temàtica diversa, acaronant la distribució i combinació del color en jugar amb la irisada superfície en la qual descansa la llum com una bèstia sagrada que dorm.

Exposició en Museu del Calçat fins a 7 de gener 2022

Veure esdeveniment complet

Blog

ÚLTIMES NOTÍCIES

Roman informat en tot moment de les últimes novetats en el món del sector Zapatero, així com en totes les notícies d'Actualitat general seleccionades per nosaltres. 

AEC i INESCOP col·laboren per a ajudar a implantar l'ecodisseny en les empreses.
21 2022

L'Associació Espanyola d'Empreses de Components per al Calçat i el Centre Tecnològic del Calçat, *INESCOP, s'han marcat com a objectiu realitzar un mapatge del sector dels components per al calçat, amb l'objectiu de conéixer l'estat de situació de les empreses i poder detectar el nivell de maduresa de les mateixes a nivell mediambiental, amb la finalitat de definir un full de ruta que facilite la posada en marxa de projectes conjunts en matèria d'ecodisseny i economia circular en el sector.