Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut al

MUSEU DEL CALÇAT
"JOSE MARÍA AMAT AMER"

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies al árduo treball d'incomptables persones que van passar desenes d'anys insistint en la necessiteu d'una institució d'aquest tipus, per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

Després de ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins), Elda és la localitat adequada per a ser ubicació d'aquest Museu, a causa de la seua tradició d'incalculable valor històric en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conéixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita prem:.

Molt a oferir

SALAS DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat suposa un agradable passeig per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Més informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COL·LABORADORS

Les Entitats Col·laboradores són, a més d'un referent en el seu sector corresponent, són les que permeten que aquest Museu tinga viabilitat econòmica aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?
 

Vull ser entitat col·laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

En col·laboració amb Flip *Flop College i Aquora Business Education, oferim un programa de Gestió d'Empreses de Moda ONLINE.

  • 14 de de 2020

Dirigit a Adaptar el perfil professional del *Product *Merchandiser a través de l'evolució dels coneixements, eines i competències als nous requeriments del mercat.

S'imparteix a Elda, Alacant, Madrid, Barcelona.

  • 16 de de 2020
  • 15 PLACES

L'exposició que es presenta a Elda, en el Museu del Calçat, reuneix *artístas ineludiblement lligats a l'experiència mediterrània. Cadascun d'ells la interpreta segons les seues pròpies inclinacions remarcant algun aspecte lligat a la Mar més fascinant que existeix, i plasma els seus moviments, els seus símbols, els seus sons, *haciendolo esdevindre poesia, cants de sirenes temptadores.

Des de 20 d'octubre fins al 29 de novembre 2020.

XII JORNADES INTERNACIONALS DE GUITARRA ELDA 2020, organitzat per Seu Universitària d'Elda, Universitat d'Alacant, des de la sala de Maquinària de Museu del Calçat.

Nous formats per a nous temps.

Mostra de calçat de teatre històric i contemporani a Elda  Escena 2020

“Punt i seguim. La vida pot més” és una exposició itinerant de fotografies constituïda com a projecte de sensibilització realitzat amb persones supervivents del tràfic.

Blog

ÚLTIMES NOTÍCIES

Roman informat en tot moment de les últimes novetats en el món del sector Zapatero, així com en totes les notícies d'Actualitat general seleccionades per nosaltres. 

ACME IMPULSA EL MANIFEST DE LA MODA D'AUTOR ESPANYOLA
24 2020

El Manifest de la Moda d'Autor Espanyola sorgeix com a continuació de la iniciativa Madrid és Moda, un projecte impulsat per *ACME amb el suport de la plataforma Madrid Capital de Moda i el suport del Fòrum d'Empreses per Madrid, amb l'objectiu de revitalitzar el comerç de la moda espanyola d'autor i acostar el treball dels creatius i artesans del sector al públic final.

CONEIX EL CALÇAT I EL SEU MUSEU EN EL LLIBRE
13 2020

José María *Amat Amer publica en *Amazon en format digital "L'apassionant Història del Calçat". 

L'apassionant Història del Calçat és un relat il·lustrat que descriu un dels complements més importants i a través de la història de la humanitat, de l'ús i els costums. En aquesta ocasió ho realitzem de la mà del recorregut per les sales del Museu del Calçat d'Elda. Descobrint no sols la història de la sabata sinó també la història del disseny, de la tecnologia per a fabricar el calçat i altres aspectes nous i únics que ofereix aquest important museu.

L'apassionant Història del Calçat com es presenta en aquest llibre, inclou centenars de fotografies a color que recreen diferents èpoques i estils, per a acostar-nos a un món de contrastos en el calçat del qual, per la bellesa dels dissenys, és molt difícil abstraure's. Una font d'inspiració per a creadors.

EL TEU MUSEU DEL CALÇAT TAMBÉ DISSABTES I DIUMENGES A partir de 7 NOVEMBRE 2020
12 2020

Com a resposta als suggeriments dels nostres visitants, i amb la finalitat de facilitar la visita al museu en els moments de descans, a partir de 7 de novembre de 2020 ampliem el nostre horari als dissabtes de 17 h a 20 h. i els diumenges de 10 h a 14 h.