Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut al

MUSEU DEL CALÇAT
"JOSE MARÍA AMAT AMER"

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies al árduo treball d'incomptables persones que van passar desenes d'anys insistint en la necessiteu d'una institució d'aquest tipus, per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

Després de ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins), Elda és la localitat adequada per a ser ubicació d'aquest Museu, a causa de la seua tradició d'incalculable valor històric en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conéixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita prem:.

Molt a oferir

SALAS DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat suposa un agradable passeig per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Més informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COL·LABORADORS

Les Entitats Col·laboradores són, a més d'un referent en el seu sector corresponent, són les que permeten que aquest Museu tinga viabilitat econòmica aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?
 

Vull ser entitat col·laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

  • 09 de de 2021

Dirigit a Adaptar el perfil professional del *Product *Merchandiser a través de l'evolució dels coneixements, eines i competències als nous requeriments del mercat.

S'imparteix a Elda, Alacant, Madrid, Barcelona.

  • 05 de de 2021
  • 15 PLACES

El reconegut magazine de tendències, Flaix Moda d'RTVE, realitza un recorregut per les instal·lacions del Museu del Calçat José María Amat Amer.

VÍDEO FLAIX MODA

Veure esdeveniment complet

Museu del Calçat "José María *Amat Amer" aposta per la millora contínua i la qualitat del servei que presta als seus visitants.

Veure esdeveniment complet

Nova exposició en Museu del Calçat de pintures realitzades amb Fum, de l'artista valencià Xesco Máñez.
*Desde12 de juny al 3 de juliol, en 1r i 2n pis de Museu del Calçat.

El 12 de juny es realitzarà una inauguració de la mateixa a les 12.00 h. amb una *performance de música i dansa.

L'aforament és limitat, per la qual cosa és imprescindible reservar amb antelació trucant al telèfon 645 098 846 (de 17.00 a 19.00 de dilluns a divendres)

Veure esdeveniment complet

Enzo *Trepiccione ens fa una nova proposta artística: ARS VIVENDI, exposició comissariada per Carlos Salas i Pau *Pellín.

"Artistes espanyols i italians, fonamentalment nascuts en el sud dels seus respectius països, conjuguen aqueixa mediterraneidad que tant els uneix amb aqueix inesgotable repertori, ja universal, de possibilitats artístiques que les esmentades avantguardes van regalar als creadors, presents i futurs, per a la posteritat." Carlos Salas.

“L'art succeeix”, i en aquesta gloriosa frase de James Whistler tot es concentra, simplement l'art ocorre i és desig d'aquesta exposició, composta per una vintena d'artistes del sud d'Itàlia i Espanya, mostrar el misteri de la seua aparició. Pau Pellín.

Fins al 30 de juny en Hall Museu del Calçat

Veure esdeveniment complet

Blog

ÚLTIMES NOTÍCIES

Roman informat en tot moment de les últimes novetats en el món del sector Zapatero, així com en totes les notícies d'Actualitat general seleccionades per nosaltres. 

L'EDICIÓ *MICAM SETEMBRE SERÀ PRESENCIAL
17 2021

REVISTA DEL CALÇAT: La fira italiana MICAM Milà ja està preparada per al seu retorn a la presencialitat després de la suspensió de la seua última convocatòria a causa de la pandèmia de la covid-19. Les dates previstes per a aquesta volta a la celebració física són els dies 19, 20 i 21 de setembre en el recinte Fera Milà Rho de Milà (Itàlia).