Museu del Calçat Jose María Amat Amer

Benvingut al

MUSEU DEL CALÇAT
"JOSE MARÍA AMAT AMER"

Un espai cultural i didàctic en el qual descobrir la influència del sector Calçat en la Història Industrial de la comarca del Mig Vinalopó, així com contemplar les diferents Col·leccions de Sabates i Maquinària d'empreses que van donar prestigi al sector sabater.

El Museu del Calçat "Jose María Amat Amer" és una realitat gràcies al árduo treball d'incomptables persones que van passar desenes d'anys insistint en la necessiteu d'una institució d'aquest tipus, per a preservar les Arts de l'Ofici així com la Cultura i Història d'aquest.

Després de ser seu de la FICIA (Fira Internacional del Calçat i Indústries Afins), Elda és la localitat adequada per a ser ubicació d'aquest Museu, a causa de la seua tradició d'incalculable valor històric en el sector sabater d'Espanya, amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Comptem amb la major col·lecció de Sabates, Maquinària, Infografia, Biblioteca i Història de tots els aspectes relacionats amb el món del Calçat.

Vols acompanyar-nos a conéixer un sector únic i màgic?

Planeja ja la teua visita, coneix-nos en aquest VÍDEO

Molt a oferir

SALAS DISPONIBLES

Visitar el nostre Museu del Calçat suposa un agradable passeig per la Història del Calçat, per les Fàbriques i Sabaters d'antany, l'evolució dels seus Dissenys, per la Tecnologia, per les Fires del Calçat a Espanya i en el Món.

Descobreix les nostres sales expositives tematizadas.

Més informació

Guardó

MILLOR CALÇADA D'ESPANYA

 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018
 MILLOR CALÇADA D'ESPANYA 2018

El Premi Millor Calçada d'Espanya és un nomenament honorífic que es planteja l'objectiu de posar en valor el calçat espanyol, destacant a dones de reconegut prestigi social i amb important presència mediàtica, que per mèrits actuen com a ambaixadores de la sabata durant un any complet, comprometent-se a contribuir en la difusió de l'extraordinària qualitat i del disseny de les signatures i fabricadores, així com del bon fer dels artesans sabaters.

Més informació

Sponsors

COL·LABORADORS

Les Entitats Col·laboradores són, a més d'un referent en el seu sector corresponent, són les que permeten que aquest Museu tinga viabilitat econòmica aportant el seu xicotet granet d'arena, i col·laborant directament amb nosaltres en les activitats culturals organitzades.

Per què no els coneixes?
 

Vull ser entitat col·laboradora

Història Viva

Elda: Ciutat del Calçat.

En 1967, la Indústria del Calçat d'Espanya va aconseguir el major superàvit de la balança comercial del país. Com a protagonista d'aquesta alta cota reeixida, estava la labor desenvolupada per la *FICIA (Fira Internacional del Calçat i Afins) que havia nascut a la ciutat d'Elda com a Fira Nacional, solament sis anys abans, en 1960. Tal va ser la força amb la qual es va implantar en l'economia espanyola, que en tan poc temps va ser capaç de superar als cítrics, per exemple, com a principal producte exportador en aquells anys.

Centenars d'anys d'història del calçat s'amaguen a les nostres sales i estan esperant la teua visita.

Estudies?, Necessites informació? Per a ajudar a tot aquell que vulga conéixer una mica de la Història d'aquest Museu i de la Història Sabatera d'Elda, el Museu del Calçat ha fet una recopilació d'arxius en format PDF que seran descargables molt prompte,

et convidem a tornar en els pròxims dies per a conéixer tota la informació descarregant nostres PDFs.

  • 27 de de 2023

Després d'anys d'espera, tornem a convocar el nostre Concurs de Fotografia CalzArte en col·laboració amb l'Associació Fotogràfica Elda (AFE).

Comparteix les nostres Bases i presenta la teua Fotografia. 

Veure esdeveniment complet

S'ha obert la convocatòria 42 de Concurs Internacional de Pintura "*Minicuadros Hosts del Cadi".

Veure esdeveniment complet

Vine i celebra el DIM amb un concert Britpop el divendres 19 maig a les 21:30h!

Veure esdeveniment complet

"Tresors amb Història" de la TV A *Punt, torna amb una tercera temporada a la recerca dels TRESORS més emblemàtics dels valencians en els últims 200 anys.

Programa "*Tresors amb Història" dedicat a Elda i comarca en Museu del Calçat el diumenge 14 de maig.

Veure esdeveniment complet

Blog

ÚLTIMES NOTÍCIES

Roman informat en tot moment de les últimes novetats en el món del sector Zapatero, així com en totes les notícies d'Actualitat general seleccionades per nosaltres. 

LLIURE FONS DE MUSEU DEL CALÇAT JOSÉ MARÍA AMAT AMER
31 2023

Hem llançat el llibre "Museu del Calçat José María Amat Amer", amb el volem fer un homenatge a la Indústria del Calçat i als seus components, en resum a tota la cultura que s'ha creat al voltant del calçat, a més d'agrair a tots els donants, treballadors, empresaris, i professionals del sector, i tots els que van treballar perquè el Museu del Calçat fora una realitat, des dels seus primers orígens en Formació Professional, en La Torreta, on la voluntat de tot el col·lectiu de professorat i alumnat va fer possible el germen del Museu.

PRESENTACION BASES CONCURS FOTOGRAFIA CalzArte 2023
30 2023

Museu del Calçat en col·laboració amb Associació Fotogràfica Elda (*AFE) llança de nou el Concurs de Fotografia CazArte.

Consulta les nostres Bases i presenta la teua fotografia: Bases en PDF

HORARI ESPECIAL FESTES MOROS I CRISTIANS ELDA 2023
05 2023

Horari especial d'obertura de Museu del Calçat en les festes Moros i Cristians d'Elda 2023.

Tanquem dissabte i diumenge 3 i 4 de juny.